Как да отслабна лесно?

Днес съществуват толко много безгрешни рецепти за отслабване, всевъзможни кремове, масажи и режими на хранене, някои от които принуждават жените сериозно да рискуват здравето си. Предлагаме ви 10 практични съвета как да отслабнете лесно и без страдания.

Как да отслабна?

1. За да се адаптирате по-добре към новия режим за отслабване, преди всичко преразгледайте потребностите си от храна. Вашите потребности от калории са различни в зависимост от пола и от физическата активност.

2. Не се въздържайте от ядене: когато гладувате, вашият организъм изразходва собствените си запаса, а след това ги наваксва с лихвите.

3. Не издигайте прекалено високо летвата на вашите желания - прекалено строгите диети ви обричат на глад и влияят зле на организма и на психиката ви. В резултат на това бързо губите килограми, но също така и бързо се отказвате и се връщате към обичайните си навици.

4. Определете ежедневното си количество калории. Като го следвате неотклонно, ще постигнете най-добри резултати, ако го разпределите на 3-5 приема. Особено е вреден навикът да не се закусва сутрин, леко да се обядва, а вечерята да е обилна.

5. Между отделните хранения не се подхранвайте. Трите хранения на ден и двете леки закуски ще ви помогнат да отслабнете лесно. Определете 1 яйце за 11 часа и кофичка кисело мляко, което ще изядете в 17 часа. Така няма да трупате излишни килограми.

6. Между храненията пийте много минерална вода, чай, слабо кафе без захар... Като водата да бъде не по-малко от 1.5 литра на ден.

7. Избягвайте хапчетата за отслабване. Всички те са вредни за здравето.

8. Не изпадайте в паника, ако се наложи да се отклоните от диетата, защото са ви поканили на обяд. Неутрализирайте това обилно хранене, като намалите следващото и компенсирайте с малко повече вода. Но не си позволявайте нарушения повече от 1 път в седмицата.

9. Не изхвърляйте от менюто си нито хляба, нито маслото. На закуска може да изядете пълно зърнеста филийка хляб с 10 г масло. Не е необходимо да се лишавате изцяло от нито една група хранителни продукти.

10. Когато достигнете желаното от вас тегло, постарайте се да запазите някои от новите си навици: да се храните сутрин, да не похапвате между отделните хранения, да пиете много течности. Включвайте "забранените" в диетите храни постепенно - по една на седмица. Ако ви се случи да обядвате обилно, то намалете следващите порции, но само за един ден.