Плодове за красива кожа

Всяка кожа е различна, но за да бъде красива, тя трябва да се поддържа. Ето няколко плода, които помагат за красотата на кожата:

плодове

Отстраняване на мъртвите клетки

Ананасът и папаята съдържат ензими с действие, подобно на това на пилинга, нежно и щадящо отстраняват мъртвите клетки от повърхността на кожата на лицето. Намачкай обелен ананас или папая, така че да се получи пюре, намажи с него лицето си и остави да действа в продължение на 20 минути. Още след първата процедура кожата на лицето ти ще стане по-мека и по-светла.

Опазване на влагата

Ненаситените мастни киселини, намиращи се в кайсиите, помагат за заздравяването на микроскопичните пукнатини, образуващи се в кожата на лицето от зимния студ. Бета-каротинът пък, съдържащ се в прасковите, заздравява клетъчните стени.

В добавка към всичко това, сокът от дюля покрива кожата на лицето с тънък защитен слой. Подобно е действието на сока от сливи. Вземи си от аптеката кайсиево масло, бадемово масло и масло от босилек и си направи парна баня.

Борба срещу мазна кожа

Грейпфрутът съдържа ненаситени мастни киселини, които изсушават кожата на лицето, помагат на порите да се свиват и регулират мастната секреция. А в лимоните, освен витамин С, има биологично активни вещества, които спомагат за изсветляване на тена.

Енергия за изтощена кожа

Боровинките са същински "енергийни бомби" - те съдържат витамин С и плодова захар (фруктоза) в определено съотношение, което подобрява кръвоснабдяването на кожата на лицето. Ягодите пък са полезни за венците.

Защита за всеки вид кожа

Портокалите съдържат голямо количество витамин С, така предпазват клетките от стареене и смърт. А сокът от грозде укрепва защитните сили на кожата. Най-новите изследвания сочат, че гроздето съдържа вещества, наречени полифеноли, които неутрализират свободните радикали по-добре, отколкото витамин С и Е. Изцедете малко сок от прясно грозде, намажете с него лицето си и оставете да действа в продължение на 10 минути, след което измийте с хладка вода.