Соли за вана

Водата и кристалите "умеят" да записват, а след това и да изваждат от организма негативната информация заедно с болестите и отрицателните емоции.

Факт е, че нашето тяло е наградено с великолепната способност да пропуска всичко през себе си и много лесно попива всички компоненти на соления "коктейл". А екстрактите от лечебни билки, добавени в солите за вана, са способни да творят чудеса.

Соли за вана

И така вземи си:

Розова вана, ако ти предстои любовна нощ. Кристалите сол, обогатени с розово масло, не само ще омекотят кожата ти, но и ще я напоят с аромат на страст.

Зелена вана, за да се избавиш от кожните раздразнения. Екстрактът от алое е известен с това, че подхожда на всеки тип кожа. Той тонизира, премахва възпаленията и помага за по-бързото зарастване на раничките.

Оранжева вана, ако си се изнервила. Хвоята е най-добрият балсам за душата и опънати нерви. Освен това, ефирните масла на бора - това са отлично средство за профилактика на простудните заболявания.

Жълта вана, за укрепване на кръвоносните съдове. Нейната тайна съставка - екстрактът от лайка е богат на витамин С. А витамините С и РР - това са миниатюрните "тренажори" на кръвоносните ти съдове.

Виолетова вана, ако мечтаеш да се подмладиш. Конският босилек или салвията – това е най-големият й коз. Както е известно екстрактът от салвия е природен естроген (женският полов хормон). Той стимулира и кара клетките ни усилено да се подмладяват.

Синя вана, за да почувстваш ласкавия допир на морските вълни. Докато ти се наслаждаваш на самия процес на къпане, екстрактите от морски водорасли тонизират най-дълбоките слоеве кожа и стартират процеса на регенерация на клетките.

Още няколко съвети за ваната

- Оптималната температура на водата във ваната – 37-390C.

- Започни с 5 минути, постепенно увеличавайки времето за процедурите до 15.

- За един път не използвай повече от 250-300 грама сол.

- След ваната си вземи топъл душ и полегни за около половин час.