Съветите за отслабване на Джейн Фонда

Американската актриса, станала кумир на няколко поколения жени, със своя личен пример е доказала, че култът за грижа към себе си е истинско изкуство.

Джейн Фонда - Съвети за отслабване

Според Джейн Фонда грижите за кожата на лицето трябва да започнат от 25 годишна възраст. Състоянието на кожата е първия показател за възрастта. Звездата твърди, че свалените килограми украсяват тялото, правят линиите му по-привлекателни, но всяка промяна на теглото е колосален стрес за кожата. Особено за нежната кожа на лицето.

Първи съвет: Внимавайте с диетите...

Около началото на 30-те си години всяка жена трябва да е постигнала определено, удовлетворяващо я тегло, което в течение на годините може да се променя не повече от 3-4 килограма. Състоянието на кожата зависи от храната, която поемаме...

И в този смисъл нашата кожа е консервативна. Тя трудно приема новостите, които й предлагаме. Всяка диета променя баланса на постъпващите в организма витамини, аминокиселини, микроелементи. Освен това, при значително намаляване на теглото кожата се отпуска и повяхва. Затова, най-добре е да изберете своите оптимални килограми и да ги поддържате, независимо от възрастта.

Съвет втори: Кожата има нужда от гимнастика

Най-добрата грижа за кожата са редовните физически упражнения. Отдавна съм забелязала, че кожата на професионалните танцьори изглежда по-млада и свежа в сравнение с тази на връстниците им, които не се движат. Даже тенът им е по-равен. В кожата на тези жени, които редовно спортуват колагенът е значително повече, твърди Джейн Фонда. Именно колагенът прави кожата по-плътна и по-трудно податлива на бръчките.

Актрисата съветва всяка жена сама да подбере за себе си комплекс от упражнения и тяхната продължителност. Физическите упражнения според нея трябва да се правят два пъти на ден, но не рано сутринта, когато организмът още спи, и в никакъв случай непосредствено преди сън. Единствената цел на тези упражнения според Джейн Фонда е да се повиши температурата на тялото. След добра тренировка на лицето ви трябва да се появят капчици пот.

Съвет трети: Водата – най-добрият приятел на кожата

Разбира се, кожата се храни с витамини, и в ежедневното ви меню трябва да присъстват зеленчуци, плодове, риба и морски дарове, черен дроб. Храната трябва да бъде разнообразна. В това няма нищо ново. Само че, според Джейн в никакъв случай не трябва да забравяте за водата.

Чистата вода разтваря вредните токсини и ги извежда от организма чрез потта. Желязната правило гласи да се изпиват не по-малко 1,5 вода на ден. Кафето, чаят, супите и другите течни храни не влизат в тази сметка. Великолепно решение е да замените водата със зелен чай без захар.

Съвет четвърти: Кожата не обича гримаси

Всяка мимика води до появата на ранни бръчки. Това, разбира се, не означава, че лицето ви трябва да бъде неподвижно като маската на фараона. Когато общувате нека лицето ви бъде подвижно и живо. Но когато гледате телевизия например постоянно обръщайте внимание на това, как се държи лицето ви. Не отпускате ли ъгълчетата на устните си, не мръщите ли челото си, не стискате ли зъби...

Съвет пети: Хранете кожата си

Веднага след почистващата маска е добре да сложите на лицето си подхранващ крем. Най-добрата подхранваща маска според Джейн Фонда е тази от житни кълнове.

Смесете супена лъжица кълнове с една супена лъжица вода. Добавете чаена лъжичка яйчен жълтък. Разбийте сместа и намажете лицето си като избягвате зоната около очите и устата. След няколко минути, когато маската леко се стегне, нанесете втори слой, а след това - трети. Маската се сваля след двадесет минути, след което лицето се изплаква с хладка вода.

Последният, шести съвет на Джейн Фонда гласи: Разтривайте редовно кожата

Всяка седмица, а по-добре 2 пъти седмично, преди душа или ваната, разтривайте тялото си със суха гъба от естествен материал. Джейн Фонда съветва да използвате твърда четка от естествен косъм. Не по-малко от 5 минути масажирайте сухото тяло, включително и гърдите, с кръгообразни движения.

Трябва дълго и старателно да масажирате кожата си, докато тя не се зачерви. Само внимавайте да не я нараните! Тази фрикция не само подобрява кръвообращението, но и премахва мъртвите клетки от горните слоеве кожа.