Как да запазим теглото си след диета?

Независимо каква диета сте избрали да спазвате, след като свалите желаните килограми идва въпросът за запазването им. Това като че ли е доста по-трудна задача. А ако сте от хората, които стриктно следят теглото и мерките си, това че талията е отново с повече сантиметри може да намали значително мотивацията. Добрата новина е, че не бива да се отчайвате, защото на тялото му е нужно време да свикне с новото тегло.

Теглото след диети

Резултатът ще забележите след няколко седмици. Ето защо спазвайки хранителен режим, включете редовни тренировки и допълнителни грижи за кожата. Това е необходимо, за да остане кожата ви свежа, а мускулите стегнати, дори и след диетата.

Хранене

Приключвайки с диетичния режим, задължително запазете здравословни навици като например да не приемате храни съдържащи захар. През деня се хранене 5 пъти в определи часове: закуска в 8 часа, преди обедна закуска в 10 часа, обяд в 12 часа, следобедна закуска в 16 часа и вечеря в 20 часа. Нека основното ви хранене да включва сурови зеленчуци под формата на различни салати и протеини.

Рецептите гответе с малко мазнина, избягвайте сосове за рибата и месото, особено такива приготвени с брашно. Може да включите зеленчукови супи, пълно зърнест хляб и извара. Като калории е по-индивидуално, определете ги според възрастта, физическата работа и се стремете да не ги превишавате.

Ако нарушите режимът си, не се тревожете и вие сте хора. Но през следващите дни направете разтоварващо хранене и хранене с нискокалорични и чисти храни. Избирайте храна, богата на фибри и баластни вещества като зеленчуци, плодове, пълно зърнести храни. Така ще пречистите организма си от вредните вещества (токсини).

Не забравяйте: Пийте достатъчно минерална вода и сдъвквайте бавно и добре храната!

Движение

Стремете се да правите гимнастика поне 3 пъти седмично, като в останалите дни ходете много пеша, плувайте, танцувайте или карайте велосипед.

Козметични грижи

Много е важно да запазите кожата си еластична след диетата, затова включвайте масажи, контрастни душове (сменяте температурата на водата от топла на хладка), правите пилинг на тялото и овлажнявате с лосион. Поддържайте чистотата на кожата.

У дома масаж може да направите и като обтривате енергично кожата с парче груба кърпа. По този начин ще премахнете мъртвите клетки, кожата ще се ороси добре с кръв и ще се тонизира. Правете гимнастика за лицето и подхранващи домашни маски.