Топ 10 на вредните храни

Понички - вредни храни

Кои са 10 най-вредни храни, които трябва да изключите от менюто си, ако искате да сте здрави и със стройни тела? Разгледайте списъка, който съставихме и опитайте за месец да премахнете от менюто си посочените храни. Споделете как сте се чувствали в началото и в края този месец.

Ако мислите, че ще ви е трудно, може да опитате всяка седмица да се отказвате от един вид вредна храна. Така неусетно след 10 седмици ще сте променили към по-добро хранителните си навици. Уверявам ви, че това ще промени начина по който се чувствате и по който изглеждате. Ето и списъка с топ 10 на вредните храни:

1. Кренвирши

Кренвиршите в наши дни са богати на консерванти и бедни на полезни хранителни вещества. Те са евтина и лесна за приготвяне храна, но това не трябва да е причина да ги включваме в менюто си. Още повече, че всички знаем те не се правят от месо.

2. Безалкохолни напитки

Безалкохолните напитки са богати на захар, аромати и подсладители, калории и понякога кофеин. Дори диетичните им варианти не са добър избор. Много по-добре е да пиете вода, зелен чай или прясно изстискан (от вас) сок от плодове.

3. Чипс

Чипсът няма никаква хранителна стойност за организма ни, вместо това е калорийнна бомба и е причина за напълняване и повишаване на холестерола. Богат е на мазнини, сол и купища изкуствени подобрители. Забравете за него, ако искате да сте здрави.

4. Кетчуп, майонеза и горчица

Повечето сосове са натъпкани с изкуствени подобрители, сол, мазнини и са с високо съдържание на калории. Опитайте се да си ги приготвяте сами, в противен случай си е чиста химия.

5. Пастет

Поглеждали ли сте съдържанието на кутиите с пастет, които се продават в магазините? Е, определено няма да сте очаровани - кожички, сол и вода, да не забравяме и подобрителите. Не е полезна храна.

6. Шпеков салам

Също много вреден и отново съдържа всичко друго, но не и месо.

7. Бяла захар

Вече съществуват много заместители на бялата захар, която е сочена като основна причина за качването на килограми. Защо не пробвате вместо нея мед, стевия или кафява захар.

8. Сухи супи

Сухите супи и бульони са пълни със сол, овкусители, подобрители, ароматизатори и т.н. Със сигурност може да си приготвите по-вкусна супа и то с истински полезни зеленчуци и продукти.

9. Хамбургери

Въпреки че ухаят прекрасно и са вкусни, поднесени от веригите за бързо хранене са доста вредни. Обикновено ги хапване в движение, което също не е полезно. Затова подбирайте внимателно здравословни продукти за сандвичи и си ги приготвяйте сами.

10. Понички

Бяло брашно, мазнини и захар, но по-лошото е че много скоро след като си похапнете поничка, отново чувствате глад. Те са вредна храна, която нарушава обмяната на веществата.

А сега защо не погледнете и нашият списък с топ 10 на полезните храни, с които ще постигнете не само здраве, но и красива фигура!