Диети - 7-те най-чести грешки

1. Диетата без месо е най-добра.

Погрешно, защото в месото има много минерални вещества, витамини и белтъчини, от които се нуждае тялото при една диета. Специалистите по хранене препоръчват бедно откъм тлъстини месо, примерно пилешко без кожичката. Тези меса имат малко калории.

Най-чести грешки при диети

2. Сладкишите са грях.

Не, когато се консумират умерено. Блокче шоколад или две парченца кекс към кафето са позволени - раздвижва се нивото на кръвната захар. Резултатът е, че и по време на диетата се чувстваме добре.

3. Междинното похапване също е забранено.

Не непременно. Плодове, зеленчуци и овесени ядки примерно са идеални за задоволяването на глада между основните хранения. Те имат малко калории и освен това раздвижват обмяната на веществата.

4. Диетата отнема време.

Напротив: да се готви без мазнини е много по-просто. Примерно от ориз и зеленчуци се приготвят ястия, които могат да се съхраняват цял ден в хладилника, тъй като са без мазнина.

5. Диетата е скучна.

Това не е така. Има много "леки" продукти като прясно и кисело мляко, дори сирене и сладолед, с ниско съдържание на мазнини и калории. Сушените плодове също са здравословно разнообразие: те нямат много калории (1 парченце кайсия - 19 ккал), но имат доста витамини.

6. Колкото по-възрастен е човек, толкова по-неуспешна е диетата.

Вярно е: с нарастването на възрастта обмяната на веществата става по-бавна (особено при жените). Последствието е, че изгарянето на калории е по-малко. Има само един изход и той е движение. Всекидневно да се спортува по половин час (колоездене, гимнастика, плуване).

7. Посещението на ресторант унищожава всяка диета.

Не: зависи само от вашата поръчка.
Картофи: избягвайте всичко пържено, примерно чипс или крокети. Вместо тях яжте варени картофи или приготвени в алуминиево фолио.
Гарнитури: откажете се от сосовете. Поръчвайте вместо тях варени зеленчуци, примерно зелен фасул или моркови.
Месо: вместо печено със сос - една постна пържола или риба.