9 съвета за отслабване за мързеливки

отслабване за мързеливиВсяка жена, която поне веднъж в живота си се е опитвала да отслабне, знае, че пътят към стройната фигура се състои от правила, голямата част от които не правят живота ѝ по-приятен.

Да не се яде мазно и сладко, а любимият иска пържола за вечеря с гарнитура от пържени картофи, и на всичко отгоре е донесъл цяла кутия с еклери вкъщи (от любимите).

Да не се яде след 19:00 часа, а кога, в такъв случай, въобще да се храним? Все пак само след края на работния ден можем спокойно да приготвим вечерята и да хапнем нещо по-съществено от сутрешното кафе.

А какво да правим с фитнеса минимум три пъти седмично? Да спортуваме вкъщи - съвсем не е лесно да се наканим, а да ходим във фитнес зала... Е, да може, но...

Всички тези правила, създадени за да изменят нашия начин на живот кардинално, в един момент водят, ако не до нервна криза, то поне до лошо настроение. Но какво да правим - да се откажем да свалим тези последни няколко килограма?

Без особен риск за психиката и начина на живот може да се изразходват от 100 до 400 калории дневно, което ще ни позволи да свалим от 5 до 15 кг годишно. Достатъчно е, ако се има предвид, че за това практически нищо не трябва да се прави. А ако се добави малко повечко фантазия и няколко тренировки - може да се покорят върхове...

И така, 9 съвета, които практически няма да променят живота ни:

1. Качвайте се по стълбите, винаги и навсякъде, където е възможно: това е прекрасен естествен степ-тренажор. Поне веднъж на ден се качвайте до апартамента си по стълбите, а не с асансьора - ще изразходите 150 калории. Ако прескачате по 2 стъпала наведнъж ще убиете два заека - по този начин се стягат мускулите на задната повърхност на бедрото.

2. Не купувайте обезмаслени продукти. Стереотипът: млякото, съдържащо само 0,5% масленост вместо стандартните 3,0% е безполезно и невкусно. Всъщност, отсъствието на мазнина в млечните продукти съвсем не ги прави по-малко полезни, а даже напротив.

3. Яжте на половинки всичко, което не може да се обезмасли: представете си колко бихте изяли обикновено, и изяжте половината - така ще постигнете намаляване на количеството на "изядените" калории два пъти. Освен това, това ще ви научи да получавате удоволствие от вкуса на храната, а не от количеството ѝ. А ако някога решите да спазвате диета "по всички правила", ще ви бъде много по-лесно да се откажете от любимите блюда.

4. Пийте безалкохолни коктейли. За пример: безалкохолната Пина-Колада е със 100 калории по-лека от своята алкохолна посестрима.

5. Може да се смъкнат 100 калории, докато домакинствате. Най-важното, като време това трябва да заема не по-малко от 45 минути.

6. Заменете шоколада със сушени плодове.

7. Хапва ви се печено пиле - заповядайте. Най-важното, махнете му кожата. Заедно с нея ще махнете и 100 калории.

8. Танцувайте - 20 минути танци "изяждат" 100 калории. Блусовете и бавните танци не се броят.

9. И, най-накрая, за най-мързеливите - на всеки 90 минути се изгарят същите онези 100 калории. Известно е, че мечката по време на зимния си сън губи повече от 100 хиляди калории. Може да се опитате да спите без прекъсване, например, седмица. Имате ли намерение да опитате? :)