Отслабване със скачане на въже

Скачането на въже може да допринесе много за оформянето и поддържането на фигурата. То е подобно на тичането и карането на колело. Достатъчно е да отделите 15-20 минути за всички упражнения за отслабване, които ви предлагаме.

С тази кратка тренировка изгаряте приблизително калориите от едно десертче или това са 0.1 калории на скок. Ако се чудите как да смятате изгорените калории, вече има и дигитални въжета, които броят подскоците и изчисляват изгорените калории.

Скачане на въже

Чрез упражненията ще тренирате сърдечно съдовата система, ще заздравите мускулите, ще приберете корема, ще стегнете гърдите, ще подобрите координационната си система.

Преди да започнете с тренировката обуйте тежки маратонки и сложете сутиен. Ето и упражненията:

1. Изправете се. Отпуснете въжето и го клатете леко под краката си, като леко подскачате.

2. Кръстосвайте ръцете отпред. Съберете краката и скачайте по този начин.

3. Сгънете въжето. Хванете го с двете си ръце пред тялото. Надигайте първо единия, след това другия крак, като коляното отива към гърдите.

4. Хванете краищата на въжето с двете ръце и докосвайте първо с дясната ръка, дясното стъпало, а после с лявата ръка - лявото. Направете "мелница".

5. Хванете двата края на въжето високо над главата. Накланяйте тялото надясно и наляво. Краката изпънати в коленете и разкрачени.