Кардио тренировка с въже

Ако искате да изгорите много калории с една тренировка, то скачането на въже се нарежда веднага след тичането по брой изгорени калории. Ето още няколко причини да изберете скачането на въже за днешната си тренировка:

Кардио с въже

  • Лесно и евтино;
  • Скачането тонизира цялото тяло;
  • Повишава координацията и издръжливостта;
  • Може да носите въжето навсякъде със себе си.

Скачането на въже може да се превърне в чудесна кардио тренировка. За да разгреете, ходете на място 2 минути, след това повторете упражненията четири пъти, като спазвате последователността. Направете упражнението за разтягане и сте готови. Тренировката с въже ще ви отнеме 20 минути.

Упражнение 1.

Обикновено скачане на въже в продължение на 1 минута.

Упражнение 2.

Направете въжето на топка. Застанете изправени с отдалечени, леко сгънати в колената крака. Наведете се надясно и бързо прехвърлете въжето от едната ръка в другата в кръг около десния крак. Продължете 30 секунди и повторете същото за левия крак отново за 30 секунди.

Упражнение 3.

Странични подскоци - оставете въжето на земята, за да е като линия и застанете от дясната страна. С крака допрени един до друг прескочете от другата страна на въжето и обратно. Така прескачайте въжето за 1 минута.

Упражнение 4.

Скок звезда с въже - Веднъж прескачате въжето с разтворени крака, веднъж със събрани в продължение на 1 минута.

Упражнение за разтягане:

Изправено положение пред стена. Поставете дланите си на стената, така че да са на едно ниво с раменете. Колената сочат към стената, изнесете десния крак назад и натискайте пода с петата, докато усетите напрежение в десния прасец. Задръжте за около 1 минута. Повторете и с другия крак.