Как да се храним здравословно?

Да се храним здравословноЗа здравословното хранене е важно не само с какво се храним, но и как се храним. Всеки трябва да се опита да открие особеностите на организма си и спрямо тях да промени към добро живота си. Искаме да ви помогнем с няколко универсални правила, за да бъде още по-ефективна вашата диета, независимо каква е.

Няколко лесни правила, които постепенно може да приложим в начина си на хранене, в забързаното ежедневие са:

1. Да оставим настрани мислите и проблемите, които ни тревожат в момента. Независимо дали са големи или малки, те нямат място на трапезата. По време на ядене мисълта трябва да бъде насочена единствено към храненето.

2. Когато се храним нека се опитаме да бъдем в добро настроение, иначе храната не се усвоява добре от организма.

3. Докато се храним не трябва да се разсейваме с телевизия, списания и книги.

4. Да се храним бавно и да сдъвкваме храната добре.

5. Храненето да бъде ритмично 3 пъти дневно и менюто да включва разнообразна храна.

6. Да бъдем умерени в храненето, но избягвайте да броите всяка хапка и калориите, които съдържа.

7. След сериозна умствена и физическа работа трябва да почакаме, докато се поуспокоим. Измореният организъм се нуждае първо от почивка и след това от храна.

8. Напитките е хубаво да се пият на глътки и умерено. Пийте ги 1 час преди или след хранене, но не и по време на храненето.

9. Ако не сме вегетарианци, поне веднъж в седмицата да постим или пък да правим разтоварващ ден с вода, плодове, мляко и др.

10. Подбирайте и се хранете с проста, екологично чиста и здрава храна. Така ще боледувате по-малко, ще имате нормално храносмилане и килограми.

11. След хранене не трябва да бъдете нито преситени, нито гладни. Не яжте никога до насита.

За да бъдем здрави и пълни с енергия е важен начина, по който се храним. Нека това става в уютна атмосфера с вкусни домашно приготвени ястия. Наслаждавайте се на храненето и ще се уверите скоро и сами в ползите от здравословния и пълноценен начин на хранене.