90 дневна диета

Диетата се спазва 90 дни (3 месеца). След като приключите с нея, се прави почивка от 90 дни и чак след това може да я повторите. Съветваме Ви през периода на почивка да не се отпускате и да продължите с балансирано хранене и редовни упражнения у дома или във фитнес зала. Правилата, които се спазват при тази диета за отслабване са лесни.

90 дневна диета

Режимът на диетата изисква да спазвате определена последователност на хранене.

Първи ден - белтъчен, втори ден - ден с бобови храни, трети ден - въглехидратен, четвърти ден - плодов и отново повтаряте в тази последователност.

Белтъчен ден - Мляко, млечни продукти, извара, сирене, кашкавал, месо, риба, нахут, слънчоглед, яйца, спанак, зеле, домати, ряпа, цвекло, карфиол. Имайте предвид в плодовете и зеленчуците се съдържат малко количество белтъчини. Списък с храни богати на протеини.

Ден с бобови храни и варива - Ориз, леща, боб, картофи, фасул, грах, соя, царевица, киноа и др.

Въглехидратен ден - Макарони, спагети, кускус, тестени изделия, юфка, овесени ядки, булгур, пица (без сосове), шоколад, сладолед и т.н.

Плодов ден - При едно хранене не смесвайте плодовете. Иначе са разрешени всички видове плодове, също различни видове сурови ядки и семена (може и печени, но да не са солени).

Веднъж на 29 дни правете разтоварващ ден.

При оригиналната диета за 90 дни, това е ден, в който се приема само вода. Тъй като това е доста тежко изпитание, особено ако досега не сте пазили диета, може да си изберете дневно меню за разтоварващи дни.

Храненето при 90 дневната диета е в определени часове.

Според нея съществуват 3 цикъла на хранене.

Между 4 и 12 часа - период на изчистване на организма. В този период може да приемате плодове и фрешове. Не смесвайте плодовете и ги хапвайте през 2 часа.

Между 12-20 часа е периодът, в който може да се храним неограничено. Тук се спазват следните правила: При белтъчния ден храненията са през 4 часа т.е. 2 хранения, при деня с бобови храни, през въглехидратния ден и плодовия - през 2-3 часа т.е около 4 хранения.

По време на третия цикъл, който е между 20-4 часа, не трябва да се храните. Тогава организмът усвоява храната, ако обаче сте много гладни е разрешен плод, чаша вода или чай, но без захар.

Други правила:

  • Закуската трябва да е само от плодове или фрешове.
  • Фрешовете се считат за едно хранене.
  • При готвене използвайте зехтин и различни подправки, но не приготвяйте пържени храни. Вместо това гответе зеленчуците на пара, може също така може да варите и печете ястията.
  • Ограничете приема на газирани напитки, алкохол (може да пиете по чаша бяло вино), сол.
  • Не приемайте течности по време на хранене.
  • Чаят и кафето пийте без захар, може с подсладител.
  • Правете редовно упражнения за отслабване.

Следете постовете ни и в страницата на Dieti.net в Facebook. Там споделяме последните статии и още много мотивиращи мисли, снимки, видео упражнения, които да ви вдъхновяват и помагат по пътя към стройната фигура!