Тайната на бадемовото масло

Бадемовото масло е базово масло в ароматерапията. Добиването му става от два вида бадеми - сладък и горчив. Маслото от бадем е особено подходящо за суха кожа, но се възприема добре от всеки тип кожа, защото неговият мастен състав е близък до този на хората. Цветът на маслото е прозрачен и има съвсем лек, но приятен аромат. То е богато на олеинова и линолева киселина, витамин Е и Д.

БадемиБадемовото масло носи много здравословни ползи за организма, но това се отнася само за 100% чисто бадемово масло.

Може да използвате бадемово масло за различни цели:

  • Като лосион за тяло попива бързо, заглажда, омекотява и овлажнява кожата.
  • Бадемовото масло е подходящо за суха, чувствителна кожа и е прекрасен лосион против стрии.
  • Бадемовото масло е много търсено и подходящо за масаж на тялото - помага при влошено кръвообращение и разтягане на мускули при тренировки. Маслото има сгряващо действие.
  • Маслото от бадем се използва при масаж на бебета и малки деца.
  • В козметиката за коса, най-ценните му качества са, че подхранва косата в корените и усилва растежа.
  • Може да приемате бадемово масло преди хранене (три пъти дневно, по няколко капки), защото помага на храносмилането, действа обезболяващо и намалява високия холестерол.

Бадемово масло за...

Косата

Ако искате дълга и блестяща коса правете веднъж на две седмици маска за коса с бадем или масажирайте кожата на главата с няколко капки бадемово масло преди да я измиете. Също може да слагате по няколко капки от него в краищата на вече измитата коса.

Гъсти мигли

Нанесете масло от бадем на миглите и веждите. След 10-15 минути ги почистете. Правете веднъж седмично в продължение на 2 месеца.

Красива кожа на лицето

След като почистите лицето, сложете няколко капки бадемово масло на кожата. Намокрете ръцете си с топла вода. Леко масажирайте отдолу нагоре лицето. Бъдете нежни в зоната около очите (маслото от бадем премахва черните кръгове около очите). Бадемово масло ще попие бързо, а след това може да не се гримирате и да откриете естествената си красота.

Съхранение

За да запазите ценните съставки на маслото го съхранявайте на прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина.

Следете постовете ни и в страницата на Dieti.net във Facebook. Там споделяме новите статии и още много мисли за мотивация, снимки, видео упражнения, които да ви помагат и вдъхновяват по пътя към стройната и здрава фигура!