Билки за отслабване: Кимион

чай за отслабванеСемената от кимион могат да изглеждат съвсем обикновени, но когато става дума за хранителни ползи за здравето, те са всичко друго, но не и обикновени.

Кимионът произхожда от Египет и е една от най-популярните подправки в Индийския полуостров, Близкия изток и Мексико. Освен като подправка, кимионът може бързо и лесно да се приготви и като чай.

Чай от кимион

Прибавете една чаена лъжица кимион, заедно с една чаша вода в чайника и изчакайте водата да заври. След което оставете да поври 2-3 минути върху печката. След като сте махнали чая от печката го покрийте за 10 минути, за да се запари и вече е готов за пиене.

Полезни свойства на кимиона

Благодарение на своите антисептични свойства, чаят от кимион помага при лечение на различни дихателни нарушения, като синузит, пневмония, бронхит и настинка.

Също така се смята, че е има изключителен ефект при остри коремни болки, особено при кърмачета. Друго терапевтично предимство на кимиона е, че помага при лечението на инфекции на пикочните пътища, а поради голямото си съдържание на желязо помага и при лечението на анемия.

Друга полза от кимионовия чай е лечението на умора и безсъние.

Освен за лечение на заболявания, чаят от кимион увеличава топлината в тялото, което увеличава скоростта на метаболизма. Следователно този чай, може да окаже полезно действие при отслабване и подобряване на храносмилането.