Череши за хубав сън и отслабване

Череши

Ползите за здравето от черешите са изключителни. Черешите са богати на флавоноиди познати като антоциани, които придават цветовете на плода. Тези флавоноиди са мощни антиоксиданти и играят роля на защитници на здравето на организма.

Похапването на череши неутрализира стреса и пречиства организма от токсини. Ако имате запек, яжте череши. Може да хапвате черешите по много и различни начини - като плодове, като сок, сушени или замразени. Разбира се най-полезни са без допълнителна обработка като плодове.

Черешите подсилват имунната система, защото са богати на витамин С, магнезий, желязо, фибри и др. Ето още една причина те да са подходящи при диети за отслабване: Черешите съдържат висок процент вода, а това помага за забързването на метаболизма.

Учените са доказали, че плодовете на черешата съдържат мелатонин. Това е хормона отговорен за контролирането на съня. Ето защо редовното хапване на череши помага при безсъние. Чаша черешов сок, без добавена захар пък ще ви помогне да се възстановите по-бързо и да избегнете мускулна треска.

Така че, хапвайте череши, за да спите добре и тренирайте смело!

Хранително съдържание в 100 гр свежи череши
Калории 63
Протеини 1.06 гр
Мазнини 0.2 гр
Въглехидрати 16.01 гр
Фибри 2.1 гр
Захари 12.82 гр
Вода 82 мл

Витамини и минерали в 100 гр свежи череши
Витамин A 64 IU Калций 13 мг
Витамин C 7 мг Желязо 0.4 мг
Витамин Е 0.1 мг Магнезий 11 мг
Витамин K 2.1 мкг Фосфор 21 мг
Ниацин 0.2 мг Калий 222 мг
Фолиева киселина 4 мкг Натрий 0 мг
Пантотенова киселина 0.2 мг Цинк 0.1 мг
Холин 6.1 мг Мед 0.1 мг